Ce produse prietenoase cu mediul putem folosi?

Ce produse prietenoase cu mediul putem folosi?

Se tot vorbeste in toate mediile despre a fi mai atentie la mediu, despre a trai sustenabil si a folosi mai putin plastic si cu siguranta sunt lucruri mici pe care le putem face fiecare dintre noi pentru a avea putina grija nu doar la noi, dar si la mediul inconjurator. Ma refer aici la natura si la viitorul ei. Si daca nu a ajuns inca pe la urechile tale, exista si anumite produse care sunt facute in aceasta directie, sa aiba grija de noi si sanatatea noastra, in primul rand, si apoi, sa nu polueze natura, sa recicleze materiale folosite deja, sa nu faca risipa, etc. Despre asta va vorbesc in articolul de astazi, in care va prezint niste astfel de produse cu adevarat speciale pe care eu le folosesc. De la inceput va zic ca le gasiti pe toate pe site la prietenii de la Botaniq, insa va las linkuri catre fiecare si mai jos. Sa incepem: 

  1. Produse de make-up organice

In caz ca nu stii de ce ai da mai multi bani pentru niste produse de make-up cand gasesti pe toate drumurile tot felul de lucruri mai ieftine, va zic asa pentru inceput: 60% din ce punem pe piele ajunge in sistemul circulator si cauzeaza stres oxidativ, dezechilibre hormonale, alergii, etc. Nu vrem asta, nu? 

Concealer lichid Bio Organic cu aloe vera si ulei de jojoba Colour Cosmetics (7ml), GRN Shades of Nature

Produsele organice nu au chimicale nocive, parabeni sau alergeni, au doar ingrediente naturale, fara miros. In plus, ce fac produsele organice de make up in plus fata de cele normale este sa protejeze impotriva impatranirii pielii. 

Totodata, atat materialele din care sunt facute ambalajele acestor produse, cat si interiorul, machiajul care ajunge pe piele, sunt prietenoase cu mediul si ne ajuta sa ajutam planet macar putin putin, cu lucruri pe care le facem in fiecare zi. 

  1. Detergent pentru…orice!

Daca ti-ai imaginat vreodata o lume in care ai o singura sticla de detergent cu care speli TOT, baia, bucataria, blatul, geamurile, faianta…chiar si fructele, ei bine, acum exista! Nu stiu despre voi, dar pe mine ma enerveaza la culme sa am 30 de botelci din plastic dedicate fiecare unui anumit loc de curatare. Asadar, pam pam, va zic de solutia magica numita Muliers Multi-cleaner!

Detergent concentrat multi cleaner cu 99% ingrediente naturale Nordic Forest (1L), Mulieres

De ce imi place si de ce il recomand mai departe de faptul ca tine locul tuturor solutiilor de curatare? 

  • E facut 99,97% din ingrediente naturale, fara parabeni, arome sau alergeni. 
  • Fiind concentrat, dintr-un litru de solutie ies 25 de litri de detergent obisnuit, cu care speli orice, v-am mai zis. 
  • Ambalajul este facut din carton reciclat care contine cu 70% mai putin plastic, iar cascasa exterioara este biodegradabila.

V-am mai zis ca speli orice cu el? Si nu ne arde nici pe maini, sa trebuiasca manusi sau ceva in directia aia. Super TARE! 

  1. Absorbante si tampoane organice – bumbac sau bambus

Aici nu cred ca trebuie sa intru in prea multe explicatii despre cum e cazul sa trecem la produse mai putin iritante cu pielea, cum e bumbacul sau bambusul, mai ales in cazul acestor produse dedicate zonei intime, atat de importante. 

Pachet ingrijire lunara din bambus organic, Grace and Green

Asadar, principalul argument pentru alegerea acestui tip de produse este despre cat de confortabil se simt pe piele, dar si ca absorbitia lor este mai mare decat la absorbantele obisnuite. Ceea ce poate nu stiti este ca achizitia acestor tipuri de produse ajuta si planeta. Bambusul este una dintre cele mai sustenabile resurse de pe planeta, creste foarte repede, nu consuma foarte multa apa si creste fara pesticide si fertilizatori. E o super planta, tehnic, si zic ca ar trebui sa profitam mai mult de ea!

Ca fiecare lucru pe care il recomand, ele trebuie incercate, sa nu ma credeti pe cuvant. E foarte important sa intelegem, totusi, de ce trebuie sa fim mai constienti de alegerile noastre, ce avem de pierdut atunci cand folosim produse toxice pentru noi si pentru planeta si mai ales, ce avem de castigat atunci cand facem alegeri mai bune (chiar daca usor mai scumpe) pentru noi. Si pentru planeta, asa cum ziceam! 

Voi ce produse sustenabile mai folositi? 

Leave a Reply