#IncearcaCevaNou – Ce este coachingul NLP si de ce sa incerci?

#IncearcaCevaNou – Ce este coachingul NLP si de ce sa incerci?

Prin initiativa mea #InceracaCevaNou, imi doresc sa invat/incerc/testez un lucru nou, care ma scoate din zona de confort, in fiecare luna, si totodata, sa va incurajez si pe voi sa faceti asta. Pentru ca eu consider ca testandu-ne capacitatile prin lucruri noi, pe care mintea si corpul nostru nu le-a mai intalnit, mai crestem o etapa. Asadar, in ianuarie am facut pentru prima data niste sedinte de coaching NLP, cu draga de Georgiana Chetrone, de care mi-a placut extraordinar de tare si cu care am o chimie misto. Si e vorba si de chimie, dar cu siguranta trebuie sa fie vorba si de profesionalism.

Acum ca am trecut prin cateva sedinte si am si discutat cu Georgiana despre asta, iti las mai jos ce cred eu trebuie sa stii despre coaching NLP:

  • Reprezinta o serie de tehnici de regandire a perspectivei in care vezi viata. Mai exact, prin diverse jocuri, technici, discutii, sa ajungi singur la niste concluzii legate de intrebarile/nedumeririle pe care le ai. De aceea, coachingul NLP este diferit de terapie si diferit de mentorat.
  • Oricat de misto ar fi sa fie asa, prin coaching NLP nu se ofera solutii directe la probleme. Ar fi bine sa ne zica cineva ce sa facem cateodata, nu-i asa? Din capul locului trebuie sa intelegem ca ne ajuta sa ajungem singuri la anumite concluzii sau, mai exact, in anumite zone ale mintii nostre in care noi poate nu ne-am fi dus. Din diverse motive: frica, necunoscut, teren nou. Ei, aceasta provocare mi se pare extraordinara si am si trait-o pe pielea mea in timpul acestor sesiuni. A fost revelatoriu!
  • De incercat de toata lumea dar cu siguranta nu pentru toata lumea. Stiti ca eu cred ca in viata trebuie sa cautam lucrurile care ne sunt potrivite, prin trial & error, nu doar prin simpla presupunere. Asadar, dar fiind ca aceste tehnici de coaching NLP sunt foarte aplicate si totul e un exercitiu, mai departe de o discutie sau un monolog, nu e pe stilul tuturor. Insa cred ca pentru oameni care au structura neuronala si sunt obisnuiti “sa faca” prin definitie, tehnica asta este life-changing.
  • Ca in orice relatie profesionala sau personala, si aici mi se pare foarte important sa gasesti omul potrivit pentru coaching NLP. Mai departe de rezonanta cu omul respectiv, care mie mi se pare extrem de importanta, trebuie sa fie un bun profesionist. Cum mi-am dat eu seama de acest profesionalism? Prin adaptarea imediata a Georgianei in discurs si tehnici la discursul si intrebarea mea. Mi se pare extrem de misto sa nu existe acest sentiment de nesiguranta, de neincredere si de ce nu, acel sentiment ca dai banii degeaba.
  • Rabdare! Fiind un proces de lucru cu noi, la unele persoane dureaza mai mult si la altele mai putin. Poti avea nevoie de o sedinta in care poate sa iti gasesti un raspuns la o intrebare care te macina, sau poti lucra cateva luni in a gasi ceea ce vrei sa faci intr-o etapa a vietii tale. Mingea e tot la noi, doar ca primim si niste echipament sportiv odata cu aceste sedinte de coaching NLP.

Aceasta fiind spuse, mai spun o data cat de misto si interesant mi s-au parut mie aceste sedinte. Si cat de important e sa lucram la noi si sa iesim si din zona noastra de confort. Pe Georgiana o gasiti aici si pe Instagram, aici, iar eu promit sa va placa de ea!

Deci Think Healthy #IncearcaCevaNou in fiecare luna. Tu?

Leave a Reply