Stiu ca tot mai multi dintre noi ne-am apucat in ultima vreme de bucatarit, de voie, de nevoie. Si mai stiu ca nu tuturor va place sa stati cu orele in bucatarie sau sa va complicati cu retete extravagante. Asa ca m-am gandit sa va arat astazi 3 dintre deserturile pe care le-am facut eu in ultima vreme, cu timp de preparare foarte mic, ingrediente putine si foarte gustoaseeeee. Desigur ca deserturile sunt fara zahar, pentru ca eu asa le adaptez, insa le puteti schimba si adauga dupa bunul plac.
Budinca cu bautura vegetala si faina de konjac
Ingrediente:
250 bautura vegetala de nuci Carpos (neindulcit) – aici
½ lingurita faina de konjac
1 lingurita cacao; esenta de rom
Asta este oficial cel mai usor desert pe care il poti face si, daca esti fan budinca, la fel ca mi ne, este cea mai misto descoperire pe care o poti face in materie de “ceva dulce”. E atat de simplu: se amesteca toate ingredientele de mai sus bine-bine (eu folosesc un aparat mic pentru spuma de lapte), se lasa apoi fix 1:30 minute la cuptorul cu microunde, se mai amesteca putin cu o lingura si se lasa la frigider cateva ore. DI-VIN!
Biscuiti cu cocos, unt si faina de migdale
Ingrediente:
100g migdale macinate
40g unt (de preferat unul gras, eu am folosit unul de capra de la Olympus aici)
2 linguri mari de nuca de cocos
1 ou
5g praf de copt
Magiun de prune (fara zahar adaugat)
Esenta de vanilie
Mie cateodata mi se face pofta de biscuti si pentru ca nu mai consum faina de grau, am gasit aceasta solutie super eleganta si misto de a face o gustare dulce si super usor de facut. Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana se obtine un soi de aluat, pe care il intindem pe o suprafata plana cu ajutorul unui facalet (sucitor).
Cu o cana mica facem si cateva forme de biscuiti si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt (ies cam 9-10 bucati din cantitatile de mai sus). Pe formele de biscuiti adaugam magiun si apoi le acoperim cu cate o bucata mica de aluat, astfel incat magiunul sa fie acoperit complet.
Se lasa fix 16-20 minute in cuptor la 160 grade.
Inghetata cu iaurt cu specific grecesc, banana si cacao
Ingrediente:
1 iaurt cu specific grecesc 10% grasime de la Olympus – aici
2 banane congelate
1 lingura cacao
50ml bautura vegetala Carpos
Pentru mine reteta asta are valoare sentimentala pentru ca am gasit in sfarsit combinatia perfecta pentru a face inghetata preferata. Si care imi aduce aminte de inghetata pe care o mancam in copilarie in casa. Daca si tie iti place la fel de tare combinatia de banana cu cacao, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta simpla. Ingredientul secret aici este bautura vegetala care face ca inghetata sa se prinda bine (ca sa nu adaugam miere). Iaurtul trebuie sa fie unul cremos si gras, de-asta iaurtul cu specific grecesc este perfect.
Se dau la blender toata ingredientele pana cand se obtine o pasta inghetata si cremoasa. Se aseaza intr-un recipient de plastic (de preferat) si se lasa la congelator cateva ore pana cand poate fi servita. TA-DA!
Sper sa le incercati si sper sa va placa ce iese pentru ca oriiiiicine le poate face. Ba mai mult, cred ca faptul ca sunt atat de usor de facut ne poate face fericiti ca ne putem gati si noi “dulciuri” in casa, cu ingrediente atat de la indemana. Si sunt si sanatoase pentru toata familia si ne si ramane timp berechet sa ne bucuram de alte activitati care ne aduc impreuna si ne fac fericiti.
Ziceti voi daca nu e minunat!
Inghetata cu banana si cacao este geniala, multumesc pentru retete!