#1month1challenge – Yoga la Studioul Universul

#1month1challenge – Yoga la Studioul Universul

Ah, in sfarsit ma asez sa scriu review ul pentru luna 14. Cu atata drag asteptam momentul asta, ca parca l-am impins tot mai tarziu, sa ma pot bucura de el. Poate pentru ca nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult sau poate pentru ca am rezonat foarte tare cu ce s-a intamplat in luna asta, dar una dintre concluziile despre care veti citi si mai jos a fost…”cum de n-am incercat yoga pana acum?”. Ca sa intelegeti contextual, eu cred ca am mai fost la o singura clasa de yoga, acum vreo multi ani cand n-am inteles nimic si apoi din nou, anul asta, la festivalul de yoga, unde nu pot sa zic ca m-am chiar dumirit mai bine. Deci incepatoare. Si cu o retinere de a sta cu capul in jos pentru ca mi se facea rau. Ce stiam sigur era ca o sa fie dificil pentru mine, pentru ca nu am o prea buna mobilitate (poate mai buna in ultimii ani , dar tot nesemnificativa) si nici nu eram familiarizata cu felul asta de a intinde muschii.

Dar fara sa mai divaghez mult, las mai jos motivele pentru care yoga este extraordinara si de ce mi-a placut mie luna asta:

  • Dupa cum ziceam si mai sus, muschii mei au foat intinsi luna asta cum nu au mai fost intinsi niciodata in vietisoara asta. Nu exagerez, sigur-sigur am niste muschi interni intercostali si niste tendoane la umeri care nu au stiut pana acum ce inseamna sa fie lucrati. Si asta s-a simtit extraordinar, pentru ca e ca si cum mi-am dat refresh la tot organismul, punandu-l in functiune in intregime si ca niciodata pana acum.
  • De aici trec direct la rigiditatea intregului organism, pentru care cred ca luna asta de yoga a facut minuni si de unde si intrebarea “de ce nu am facut asta pana acum”. De la mobilitatea muschilor de care ziceam mai sus, pana la mobilitatea articulatiilor si postura, care mi s-a imbunatatit considerabil (si ma refer aici la postura in afara claselor de yoga, cea de la birou, de exemplu)
  • La multe dintre sporturile pe care le am facut pana acum, o luna era deajuns sa inteleg despre ce este vorba si sa scriu, dar, de multe ori, nu era de ajuns chiar sa vad evolutia exact. La yoga, insa, cred, sincer, ca am evoluat putin la fiecare clasa la care am mers. Fie ca faceam mai bine un element, fie ca ma duceam mai adanc intr-o pozitie, fie ca ma conectam mai bine la starea de yoga. Corpul meu este mult mai flexibil dupa doar o luna. Dovada sta si in faptul ca la primele sedinte mi-am pus in cap sa…stau in cap pana la finalul lunii si, desi greu de crezut (pentru mine), am reusit sa ma ridic in tripod pana la ultimul antrenament din luna. Poate pentru unii oameni nu e mare lucru, dar pentru mine este imens, din toate motivele pe care le-am perindat pe aici.
  • As recomanda sa incercati yoga doar ca sa invatati cum sa inspirati si sa expirati pe nas. Diferita de orice alta respiratie pe care am facut-o vreodata, respiratia din yoga are o capacitate incredibila de calmare, atat a corpului, cat si a mintii. Si cat de mare e nevoia de asta in ziua de azi.
  • Mi-a placut si ca poate completa orice tip de miscare pe care l-as face. Si ajung iarasi la intrebarea de ce nu am facut asta pana acum. Pentru ca acum cred cu tarie ca yoga e necesara in completarea perfecta a unui program de antrenamente care lucreaza complex corpul (si mintea) si orice sport as face in rest, intinderea muschilor si relaxarea mintii din yoga este, cum ziceam, completarea perfecta.
  • Poate ca aici sunt subiectiva, dar la yoga mi se pare ca e vorba si de conexiunea cu oamenii. Ca un beneficiu, desigur. Nu stiu exact sa compar, dar auzisem ca e important cine tine clasa de yoga ca sa-ti placa. Si acum cred ca am ales bine tare studioul la care am mers, la Universul, pentru ca mi-a placut tot ce am incercat. Chiar si asa, teoria mi s-a confirmat, pentru ca la unele clase, instructorii si felul lor de a fi mi-au dat fiori pe sira spinarii.

Acesta din urma e si motivul pentru care, desi inchei luna 14 si ma indrept spre luna 15, voi continua sa merg saptamanal la o clasa de yoga. Probabil asta spune si multe lucruri despre cat de mult mi-a placut si intareste argumentele de mai sus. Ar fi bine sa-ti cumperi niste accesorii pentru yoga de calitate, mai ales cand esti la inceput. Vezi aici!

V-am mai zis cat de mult imi place proiectul meu? Hai sa incercati yoga si eu hai spre luna 15 in #1month1challenge!

You May Like Also

Leave a Reply