Cum am invatat sa fac cocktailuri cu Inka de la Valentin Luca

Cum am invatat sa fac cocktailuri cu Inka de la Valentin Luca

Cine ma cunoaste sau cine ma urmareste de mult timp stie deja ca imi plac provocarile, asa ca nu m-am dat inapoi de la invitatia Inka Romania de a prepara bauturi cu acest produs facut din ingrediente 100% naturale (va povestesc mai jos si despre el si de ce recomand sa-l consumati). Mai ales ca urma sa facem aceste mixuri impreuna cu Valentin Luca, campion mondial la flairing, deci cu atat mai interesant.

Cu Valentin ne-am super distrat si sincera sa fiu, nu ma asteptam sa iasa niste bauturi atat de gustoase. Retetele vi le las mai jos, mai ales daca vreti sa va inspirati in a mixui bauturi cu Inka, insa iata 5 fun facts pe care eu le-am invatat eu la workshopul Inka Flavours. Mix & Drink:

  • Gheata se pune intotdeauna la sfarsit. Pentru ca dilueaza orice mix pe care l-ai pus pana in acel moment in shaker. Asadar, daca ai uitat sa pui un ingredient in mixer, mai bine nu-l mai adaugi.
  • Shakerul (mixerul) se tine orizontal si miscarea nu este stanga-dreapta, ci fata-spate (catre tine), dupa ce te-ai asigurat ca e bine inchis si ai acoperit capacul cu una dintre maini. Cat de bine ai dat din shaker se vede in spuma care se formeaza  in recipientul in care pui bautura.
  • Am descoperit si invatat despre boabele de Tonka de care m-am indragostit instant – au un gust dulce de vanilie, dar au si putin din piscatura nucsoarei (iar in mixul pe care l-am facut la eveniment avea un gust genial). Aparent, exista competitii de facut bauturi doar cu acest ingredient.
  • Inka se poate prepara cu apa sau cu lapte, cald sau rece si ideal este in cocktailuri sa pui doua lingurite de Inka pentru un gust cat mai pregnant.

  • Am descoperit cum se gusta bauturile de mai multe persoane, astfel incat sa fie totul igienic si neintrusiv. Se foloseste un pai (din carton am avut noi, yay), se baga in pahar, pui degetul in partea de sus a paiului si apoi scoti si gusti. E super simplu, doar ca eu, una, nu m-am gandit niciodata la asta.

Va ziceam ca am pregatit niste bauturi super gustoase, doua la numar, si va zic si ce am pus in ele:

  • Inka Pumpkin Delight – 40 ml suc natural de mere; 25 ml pumpkin spice syrup, 2 lingurite de Inka, decorat cu mar caramelizat si servit in cana ceramica
  • Inka Kumaru Tonic – 25 ml tonka syrup, apa tonica, 2 linkurite de Inka, decorat cu lavanda si piper roz, servit in cana metalica

 

Nu stiu daca ati incercat vreodata bautura Inka in forma simpla, dar cu siguranta trebuie sa o incercati si sub forma acestor bauturi care ies genial. Este un substituent ideal pentru cafea, in cazul in care vrei ceva fara cofeina, din diverse motive, dar ce e misto la bautura asta e ca e din ingrediente naturale (orz, cicoare, secara), care vin cu o gramada de beneficii nutritionale, atat prin minerale (magneziu, calciu, zinc, fier), cat si prin faptul ca au o cantitate mare de fibre care ajuta procesul digestiv.

Asadar, nu ma credeti pe cuvant si nici nu va lasati pacaliti de poze (I make them look pretty) si incercati si voi acasa. Sau in oras, sau la prieteni acasa.

Si impartim pareri dupa. Ce ziceti?

#bauturainka #inka

You May Like Also

Leave a Reply