Cum ziceam intr-un articol trecut, totusi, nu trebuie sa…nimic. Doar ca m-am entuziasmat la beneficiile oferite de treaba asta cu terapia prin plutire si chiar cred ca trebuie incercat, sa vezi daca e pentru tine. O sa vezi in continuarea articolului si de ce zic asta. Culmea e ca auzisem de terapie prin plutire ca fiind cea mai buna forma de relaxare in timpul cursului de tehnician nutritionist, la orele de nutritie sportiva. Si mi-a ramas in cap, mai ales ca eram curioasa daca se practica si in Bucuresti.
Iata-ma, deci, ajunsa la The Float Room, un loc super cozy si destul de central, unde am incercat acest tip de terapie. Cel mai misto din povestea asta este ca eu, personal, m-am dus pentru relaxarea muschilor si a corpului, in principiu, insa aveam sa aflu acolo ca e mai mult decat atat: e vorba de relaxare mentala, dat fiind ca ai toate conditiile sa ajungi intr-un stadiu foarte adanc de relaxare.
Practic, cea am facut la The Float Room a fost sa ma bag intr-o capsula, un Pod, care contine 700 kg de apă menţinută la temperatura corpului si 500 Kg de săruri Epsom, aproximativ 30 cm adâncime. Concentraţia mare de săruri ofera o senzaţie de imponderabilitate similară cu cea de plutire în spaţiu. Asta si permite fiecărui muşchi din corp sa ajungă la un nivel de relaxare completă.
Mi s-a zis si ca e ca o meditatie, in care corpul şi mintea intra într-o stare de relaxare completă data de undele Theta pe care creierul le generează. Bun.
Variantele in care poti intra in starea asta de relaxare completa sunt diverse: poti sa inchizi toate sursele de distragere exterioara, adica lumina de afara sau din interior, capacul podului, muzica; sau te poti folosi de ele in procesul de relaxare. Au chiar si un program audio de meditatie ghidata (l-am incercat a doua oara cand am mers).
Beneficiile terapiei prin plutire sunt super super multe, de la reducerea durerilor fizice si imbunatatirea performantelor sportive, pana la tratarea anxietatii si stresului. Totusi, din pacate, nu ajunge o singura sedinta. Prima este de acomodare cu tot ecosistemul asta pe care l-am explicat mai sus si e de vazut cum reactionezi initial la fiecare etapa de intrare in acest stadiu adanc de relaxare. Eu, de exemplu, nu am reusit sa ma relaxez total, pentru ca (soc!) mi s-a facut rau. Rau de miscare, daca va vine sa credeti. Chiar daca tu nu te misti in apa, plutirea ma facea sa ma misc in interiorul podului si sa mi se faca rau. asadar, chiar si a doua oara, nu am putut sta intreaga ora. Dar am plecat macar de acolo cu beneficiile fizice. M-am simtit extraordinar urmatoarele zile.
Deci cum ziceam la inceput, vedeti daca este pentru voi, dar neaparat incercati. E acel gen de experienta care trebuie incercata cel putin o data in viata si mi se pare ca sunt si niste limite mentale foarte dragute de depasit, chiar si prin simplul fapt ca te bagi in acel pod. Sau chiar ca incerci lucruri noi. De ce nu?
A mai incercat cineva floating therapy?