#1month1challenge – Bungee workout

#1month1challenge – Bungee workout

Nu stiu despre voi, dar eu cand am auzit prima data despre bungee workout, mi s-a parut cea mai nebuna chestie pe care poti sa o faci pe parte de fitness/miscare, si la acel moment, cu siguranta nu stiam ca exista si in Romania. Dar cum lucrurile frumoase si relevante ajung cumva la mine in ultima vreme, prin diverse moduri, si informatiile legate de sport isi fac drum la urechile mele (yay), m-am intalnit cu cineva care, stiind despre proiectul meu, mi-a spus “bai abia am auzit si eu de chestia asta, cred ca e tare sa vezi cum e si sa-l testezi in proiect” (Mersi, Robert!). Asa i-am gasit pe Beyond Limits Bungee Workout si ce a urmat in luna 10 din #1month1challenge…e istorie!

As incepe prin a explica cum bungee workout este un antrenament in timpul caruia esti prins intr-o coarda elastica, sustinut de spate si core, fix ca la bungee jumping, si unde, in teorie, iti lucreaza intreg corpul si arzi pana la 1000 kcal per antrenament. Daca ar fi sa ma intrebi pe mine, dupa luna asta, data fiind componenta de coregrafie din antrenamente, l-as numi mai degraba un dans foarte intensiv in coarda, ceea ce il face cu atat mai interesant si de incercat.

Asadar, femei, barbati, copii, varstnici, vedeti mai jos cum mi s-a parut mie luna asta.

  1. Este un antrenament complet. Sunt aproximativ 45 de minute in care, pentru ca esti intr-o coarda, trebuie ca intreg corpul sa fie incordat incotinuu, mai ales pe zona de core (abdomen, lombari, fesieri, etc). Altfel, credeti-ma pe cuvant: coarda va lucra impotriva ta, si nu pentru tine. Am patit si eu la al doilea antrenament, cand, pentru ca ma credeam viteaza si deja cunoscatoare a tehnicii, am uitat sa mai stau incordata din lombari si abdomen si, in momentul in care am facut o saritura, coarda m-a tras inapoi smucit si m-am si speriat putin. Dar, revenind, asta e partea misto, ca muschii lucreaza in mod constant.
  2. Este un antrenament fun. Dar fun diferit de tot ce ai mai facut pana acum. Cum ziceam, este un dans, amestecat cu sarituri, cu miscari de forta (cum sunt aruncarile in flotari), in care trebuie sa ai si muzicalitate si sa te sincronizezi si cu ceilalti participanti (ideal)Dar la sfarsitul antrenamentului distractiv iese o coregrafie care arata foarte bine!
  3. Pentru ca iti depasesti niste limite mentale. De exemplu, la primul antrenament, cand mi s-a zis “si acum ne aruncam in flotare”, era ca si cum m-ai pus sa ma arunc in gol, in cap, fara sa mai constientizez ca ma tine coarda. Nu e un lucru pe care il faci in fiecare zi si e un sentiment foarte interesant sa te increzi in faptul ca te tine coarda. Apoi, mai sunt elementele de tip diving, cand te arunci spre in fata, doar in maini, sau spre oglinda, fara maini si picioare pe podea. In acele momente, mai ales cand le execute pentru prima data, invingi cu siguranta niste frici pe care poate nici nu stiai ca le ai. Am avut impresia ca mi-am mai testat o limita mica cu fiecare exercitiu nou pe care il invatam in coregrafie.
  4. E o senzatie foarte misto! Si e ceva ce cu siguranta n-ai mai incercat pana acum, sa simti ca te desprinzi de sol, pe muzica, iar aterizarea te duce intr-un alt pas si totul se leaga melodios. Chiar si simplul exercitiu de a te lasa in coarda si de a te increde in ce stie ea sa-ti ofere este ceva totalmente nou. Doar pentru asta cred ca trebuie sa incerci cel putin o data sa vezi daca e pe gustul tau.

All in all, luna asta a fost pentru mine o alta mare iesire din zona de comfort. Stiu ca tot zic asta, dar chiar asa se intampla. Si ma refer aici mai mult la nivel psihologic si al experientei, in sine, si nu atat la nivel de efort fizic, care totusi, pentru incepatori, poate fi destul de intens, dat fiind ca trebuie sa stai incordat mare parte din antrenament. In acelasi timp, este pentru toata lumea, orice greutate, orice varsta. Luati in considerare ca puteti face vanatai acolo unde te tine coarda si mai ales, sa nu uitam de febra musculara. Alea trec, desigur, cu cat mai mult exercitiu.

Luna august e linistita si de aceea, e si cu pauza de la #1month1challenge. Ne vedem in septembrie cu super idei!

You May Like Also

Leave a Reply