#1month1challenge – Reformer la VIA PILATES

#1month1challenge – Reformer la VIA PILATES

Am mai zis asta, dar atunci cand m-am apucat de pilates la reformer, eram foarte sceptica de cat de mult o sa fie genul de miscare pentru mine. Si asta pentru ca eu, personal, prefer miscarea de tip cardio iar pilates, ei bine, imi parea plictisitor. Dar adauga la astea o locatie misto, un antrenor super eficient si o luna de multa miscare bazata pe izometrie si iata cum am descoperit cat de misto poate fi acest sport.

Luna de reformer la Via Pilates a fost, deci, mai mult decat intens, si iata ce si de ce mi-a placut:

*Muschii lucreaza foarte intens. Si “ard” dupa cum ne place sa zicem in fitness. La tipurile de miscare de tip cardio, aceasta arsura nu e atat de intensa sau o simti mai putin pentru ca esti in miscare, dar aici e ce trebuie! Si nu stiu desore voi, dar mie imi place super mult acest sentiment, simt ca lucrez intens si stiu sigur ca voi avea rezultate.

*Apropo de rezultate, tipul asta de miscare te remodeleaza daca il practici pentru o perioada indelungata, si asta pentru ca activeaza si musculatura interna si muschi pe care nici nu stiai ca ii ai in corp, credeti-ma. Totul pe izometrie, echilibru si ceva greutati pe care aparatul, reformerul, le permite si iti oermite sa le folosesti in cometa siguranta.

*Apropo de siguranta, si eu, ca si multe alte femei probabil, am probleme cu spatele si trebuie sa mi-l protejez in timpul antrenamentelor. Recomand exercitiile la reformer pentrufix asta asta, fiind foarte potrivite pentru a lucra intens si pentru a avea rezultate fara presiune pe coloana. Totodata, fiind un tip de miscare la care nu iti creste pulsul foarte mult, poti alege sa-l practici cam in orice conditii si pregatire fizica – incepand cu exercitii usoare si progresand pe parcurs. Dar de asta se ocupa antrenoarea, care te ghideaza si te ajuta sa respiri pe parcursul antrenamentelor.

*Apropo de antrenoare, nu stiu daca e de la faptul ca mi-e una dintre cele mai bune prietene, dar Ana a scos untul din mine (am putea sa zicem literalmente) si a facut antrenamentele astea intense sa treaca foarte repede. E drept ca eu vin dintr-o zona in care sunt obisnuita sa ma antrenez singura, sa-mi asez eu greutati, sa imi numar seriile si sa imi construiesc antrenamentele, si cred ca de-asta am apreciat cu atat mai mult cand cineva a facut toate astea pentru mine si mi-as spus exact cum sa stau corect, cum sa incordez muschii, cum sa respir, cum sa ma intind. Asta a facut ca toata atentia sa mearga catre un lucrat atent, si pe expirat, fara presiune pe coloana sau pe ridicat pulsul. A fost asa, ca o gura misto de aer si o experienta misto.

Si daca n-ai incercat niciodata Pilates la reformer, cred ca e cazul sa iesi din bula (in care eram si eu) si sa incerci. Este minunat si s-ar putea sa ajunga sa fie tipul tau preferat de miscare, intr-un timp foarte scurt. Eu am combinat aceste saptamani cu niste urcat pe munte, mers si alergat, ca sa aiba corpul de toate, ca mi-e tare drag.

Pe Via pilates ii gasiti foarte aproape de piata Charles de Gaulle, si in afara de antrenamentele “one to one” cu antrenor, ofera si diferite tipuri de masaj: osteopatic, terapeutic, de relaxare, reflexoterapie, dar si varianta de terapie rece cu aparatul Cryoair (pe care abia astept sa il incerc). Reformer este doar unul dintre aparatele disponibile, la care se adauga Balanced Body si Cadillac.

Iar eu ma pregatesc de Paste si de urmatoarea provocare din #1month1challenge, care va fi cu siguranta cu ridicare de puls.

Sunteti pregatiti?

You May Like Also

Leave a Reply