De ce iubesc ouale la micul dejun si cum le gatesc

De ce iubesc ouale la micul dejun si cum le gatesc

Cine ma urmareste pe Instagram stie deja despre pasiunea mea pentru micul dejun si mai ales pentru omlete, oua posate, oua batute, oua in avocado si ce multe alte retete tot incerc cu 2 oua dimineata. Va spun, ma laud ca pot face un mic dejun sanatos si delicios cu aproape orice gasesc prin frigider (ma gandeam chiar sa lansez o provocare, deci stati aproape). Cert e ca nu-mi gatesc niciodata acelasi mic dejun 2 zile la rand…pentru diversitate dar si dintr-o provocare proprie care imi iese delicios de fiecare data. Am descoperit atat de multe lucruri care pot merge perfect mixate intr-o omleta!! (chiar si lucruri care nu merg…cum ar fi catina).

Si ca sa fie si mai la indemana ca mi s-au mai cerut retetele, iata cateva feluri personale foooooarte misto de a gati ouale pentru mic dejun (spoiler: cam toate sunt mai mult sau mai putin picante):

Scrambled cu turmeric si cartof dulce

O sa tot revin putin asupra acestor scrambelled eggs pentru ca se pot face efectiv cu aproape orice: ciuperci, ardei, brocoli, conopida, apio, sparanghel…Dar ma opresc acum asupra unei variante care mie imi place mult.

Ingrediente:

50 g cartof dulce

Jumatate ceapa rosie

2 oua

Turmeric, paprika picant, sare

Tai ceapa marunt, iar cartoful il fac fasii cu curatatorul de…cartofi. Le pun impreuna in tigaie (daca nu aveti tava pe care nu se lipeste, puteti folosi foarte putin ulei de cocos) si le las cu capac pana cand ceapa se rumeneste iar cartoful capata o culoare mai deschisa. Ouale se bat bine-bine cu turmericul, paprika si sare – eu folosesc aparatul de spuma de lapte. Se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa si cartoful, fara sa se lase sa se lipeasca.

Shakshuka 

Incep prin a mentiona ca iubesc Shakshuka si trebuie sa va zic ca am facut si Shakshuka verde, dar e putin diferita. Sa-mi spuneti daca vreti si reteta pentru Shakshuka verde, ca e super usor de facut. Asta e varianta cea mai basic, dar puteti diversifica punand si usturoi sau ardei gras (sau pasta de ardei iute…mmm)

Ingrediente:

2 rosii

Suc natural de rosii

2 oua

Branzica de capra

Paprika picanta, sare, usturoi, patrunjel

Se taie rosiile felii si usturoiul mic si se lasa impreuna cu sucul de rosii in tigaie cu capac pana cand face bulbuci. Se condimenteaza intre timp cu paprika si sare. Se fac doua gauri mici in tigaie cu o lingura de lemn, unde se aseaza usor cele doua oua. Se presara branza si patrunjelul si se lasa pana cand oual sunt facute (mai mult sau mai putin, depinde cat de moi le doriti).

Briose 

Asta e ultima mea “gaselnita”, care arata si are gust minunat. Si super satioase, de altfel!

Ingrediente:

1 dovlecel

1 ardei kapia

Branza de oaie

2 oua

Marar

20 ml lapte (fara lactoza)

20 g migdale macinate

Dovlecelul se spala bine si se face fasii cu acelasi curatator de coaja pentru cartofi. L-am lasat intr-o carpa la scurs pana am pregatit compozitia. Cele 2 oua se amesteca cu celelalte ingrediente si se bat bine bine astfel incat sa fie cat mai omogen. Dovlecelul se aseaza sub forma de floare in forme si in compozitia cu ou se toarna in interiorul florilor, cat mai egal. Se lasa la cuptor 20 minute.

Pentru ca simt ca nu ma pot opri doar aici, mai vedeti de exemplu si Avocado eggs despre care am scris aici, dar si oule posate cu spanac ale Prajiturelei, aici <3

Nu-iasa ca vi s-a facut birusc foame si pofta?

Pofta mare si follow pe Instagram, poate? 😀

 

You May Like Also

Leave a Reply