#1month1challenge – BodyShape Transformation

#1month1challenge – BodyShape Transformation

Cred ca totul a pornit la inceputul acestui an, cand am inceput sa extind activitatile sportive pe care sa le incerc: am inceput sa alerg (pentru prima data, la o competitie de 5K, la Salonic), am fost la prima clasa de cycling, etc. Totusi, mai important decat atat, am tot auzit multa lume spunandu-mi ca ar face miscare, dar ca nu le place la sala sau sa alerge, asa ca nu mai fac nimic. Si m-am gandit ca de fapt e doar o scuza si ca sunt o sumedenie de chestii sportive pe care le putem incerca/practica, trebuie doar sa aflam de ele, sa le incercam, sa vedem daca ni se potrivesc.

Asadar, asa cum se fac review-uri la electronice sau electrocasnice, voi testa si eu diverse sporturi pentru voi si apoi voi scrie pe blog cum si daca mi-au placut. Desigur, pentru ca atunci cand vine vorba de sporturi, nu-ti poti da seama daca ti se potriveste dupa un antrenament sau doua, am decis sa le testez cate o luna – sub forma #1month1challenge.

Demarez seria cu ceva tot in legatura cu fitnessul, insa cu un loc mai special decat ce am mai incercat pana acum la o sala de fitness. La BodyShape Transformation, lucrurile sunt asa: exista un concept diferit de antrenamente de grup, intense, de 45 de minute fiecare, cu cate doi antrenori experimentati care concep si supravegheaza tot procesul. Antrenorii BodyShape ofera suport pe parte de motivatie si mindset dar si workshopuri de nutritie si ghidaj pe tot parcursul indeplinirii obiectivelor de slabire, mai ales ca promit rezultate garantate in programul lor de 6 saptamani.

Eu merg la ei deja de 3 saptamani, dupa ce facusem o pauza cam de doua luni de sala (m-am antrenat acasa, mult mai light. Am scris despre motivul pauzei aici), si sunt complet multumita de ce se intampla acolo si de rezultatele mele de pana acum. Iata ce si de ce imi place pana acum la BodyShape Transformation:

  • antrenamentele sunt pe gustul meu: de tip circuit, cu intensitati diferite si cu pauze foarte bine definite, diferite de la antrenament la antrenament si lucrand diferite categorii de muschi. In functie de ziua saptamanii in care mergi la sala, antrenamentele sunt concepute fie pe forta, fie mix cardio & forta. Si mi se pare ca acest concept functioneaza pentru toata lumea, pentru ca, in functie de nivelul de pregatire, poti adauga greutati, poti lucra mai intens, etc.
  • cele mai eficiente 45 minute: pentru mine e neobisnuit sa merg la sala si sa nu trebuiasca sa gandesc deloc ce voi lucra in ziua respectiva, lucru pe care il faceam pana acum, cand trebuia sa-mi planic si sa verific ce am de facut la fiecare antrenament. Si asta e super misto pentru ca acum toata concentrarea mea se poate duce in a trage la antrenament, in a lucra cat mai corect si intens exercitiile, ceea ce face ca timpul asta exact de 45 de minute sa fie folosit la maxim si extrem de eficient.
  • nutritie: trebuie sa recunosc ca pe partea asta nu este nimic nou pentru mine, dar o sa ma pun in alta perspectiva pentru a analiza acest aspect. Imi place foarte mult cum au structurat workshopul lor de nutritie si mie se pare super folositor pentru oricine, de la incepator care nu are timp sa manance, pana la experimentati care nu mai stiu ce sa manance si au nevoie de idei. In plus, ce mi se pare super fun este ca membrii BodyShape posteaza ce mananca pe un grup inchis, de unde fiecare isi ia fie motivatie, fie inspiratie.
  • distractie si motivatie: si aici e putin neobisnuit pentru mine, dat fiind ca pana acum m-am antrenat singura, cu muzica mea in urechi si cu antrenamentele mele bine prestabilite. Totodata, fosta sportiva in joc de echipa, imi place super mult atmosfera de la Bodyshape: toata lumea trage tare, se motiveaza, se aplauda, se bate palma dupa fiecare serie terminata usor sau greu, si mai ales, se rade mult.

Intru in saptamana 4 la BodyShape cu toata increderea si cu entuziasm. Trebuie sa recunosc ca am pornit putin sceptica in prima luna de test, crezand ca nu o sa fie destul de intens antrenamentul pentru gustul meu, insa se pare ca mi se potriveste nesperat de bine.

Asa cum cred ca fiecare isi poate gasi acea activitate sportiva care sa i se potriveasca.

Stati aproape pentru urmatoarele! #1month1challenge

You May Like Also

Leave a Reply