3 evenimente de alergare din toamna aceasta

3 evenimente de alergare din toamna aceasta

Cei care ma urmaresc si imi citesc blogul stiu ca alergarea si evenimentele de alergare sunt ceva cu totul nou pentru mine. Pentru cei care nu stiu, am participat pentru prima data la un 5K in Salonic, anul acesta, pe 1 aprilie, moment in care m-am decis ca nu e chiar asa rau. Ba chiar ies la alergat o data pe saptamana sau la doua saptamani. Si pentru ca mi-am dus atentia in directia asta dar si pentru ca simt ca trebuie sa ne reintram in ritm dupa o vara mai lejera, pun pe foaie (a se citi blog) 3 evenimente interesante de alergare care se intampla toamna aceasta. Desigur, toate trei accesibile pentru noi astia mai incepatori

  1. Sun Challenge Vacaresti – sau prima alergare organizata pentru conservarea testoasei de apa din Parcul Natural Vacaresti. Un eveniment simpatic cu alergare, care are un scop caritabil pe masura de simpatic. gandita pentru a sustine programele de protectie si de conservare derulate de catre Administratia Parcului Natural Vacaresti si nu este prima actiune de colectare de fonduri a centrului comercial menita sa contribuie la activitatea singurului parc natural situat intr-un spatiu urban din Romania.

La nivelul Romaniei, testoasa de apa (Emys orbicularis) este plasata in categoria speciilor vulnerabile, fiind in principal afectata de degradarea, distrugerea si fragmentarea habitatelor, la care se adauga si braconajul. Evenimentul va fi organizat pe digul care inconjoara Parcul Natural Vacaresti.

Mai multe detalii aici.

Data: 29 septembrie

Start: Esplanada Nord, Sun Plaza.

Distante: 10,4 km si de 15,6 km, participantii incercuind in alergare parcul de doua, respectiv de trei ori.

Taxa inscriere: 100 RON

2. Bucharest Marathon – Poate cel mai mare eveniment de alergare din Bucuresti, insa nu va speriati, in afara de maraton (42 km) si semimaraton (21 Km), se poate alerga si la 10K, stafeta si cursa populara (3K). E interesanta stafeta, dat fiind ca se vor alerga 10km/10km/13.5km/8.7km. Pe langa aceste curse deja cunoscute, se mai pot face inscrieri la cursa adolescentilor sau cursa copiilor.

Mai multe detalii aici.

Data: 13-14 octombrie

Distante: 42K, 21K, 10K, stafeta, 3K

Taxa inscriere: Depinde foarte mult de cursa si de momentul in care va inscrieti. Preturile exacte aici.

3. Faget Tour Fortech – un eveniment prin padure care se anunta atat challenging, cat si cu peisaje foarte misto si aer curat. Ma voi duce si eu la Cluj special pentru acest eveniment, unde particip pentru prima data la un 7K. Doamne ajuta!

Organizatorii propun in padurea Faget atat un semimaraton, cat si o cursa de 7 km si o cursa Family.

Mai multe detalii aici.

Data: 20 octombrie

Start: Restaurant Roata

Distante: 21K, 7K,  Family

Taxa inscriere: 60-80 RON

Sunt multe competitii pentru cine doreste sa participe, asadar nu ezitati sa le cautati si vedeti ce vi se potriveste. Eu 10K inca nu alerg, dar o sa revin pe tema asta, mai ales pentru Sun Challenge Vacaresti. Cineva trebuie sa alerge pentru broscute in locul meu!

Voi la ce evenimente de alergare mai mergeti toamna asta?

 

You May Like Also

Leave a Reply