Carte: Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

Carte: Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

Abia asteptam sa scriu recomandarea si review-ul de carte pentru o lectura atat de aproape de sufletul meu. Despre “Puterea prezentului” de Eckhart Tolle voi povesti frumos si o voi recomanda de cate ori am ocazia, insa cred totusi ca trebuie sa fii pregatit sa treci prin ea. Si eu ma apucasem de cateva ori de ea si nu o puteam digera la momentul respectiv, asa ca n-am insistat. Este acel gen de carte pentru care trebuie sa fii pregatit, ca sa lucreze pentru tine. Momentan am citit-o de doua ori si o reiau de cate ori simt ca am nevoie. Da, de aceasta carte ai nevoie sa iti readuca aminte sa traiesti constient si acum.

Asa cum spune si titlul, Echart Tolle argumenteaza si invita la bucuria de a experimenta singurul lucru pe care il putem controla: prezentul. Cu toata emotia care vine in momentul prezent. Desigur, vorbim de o calatorie spirituala pana la constientizare si la acceptarea lucrurilor pe care le putem controla si care ne pot aduce fericire, descrisa in pasi si povesti, cu pauze pe care autorul le marcheaza si in care invita la inchiderea cartii si absorbtia informatiilor. Ideea de la care pleaca Tolle este cea de desprindere de “corpul-durere”, mai exact, separarea de mintea noastra si de emotia distructiva prin trairea in prezent.  

Ce-mi place mult la aceasta carte in mod specific este formatul povestirii, invitand la un dialog cu autorul, prin raspunsuri la intrebari foarte pertinente, pe care le-am avea oricare dintre noi daca am auzi pentru prima data teoria lui Tolle. Normal ca suntem contrariati cand ne zice cineva ca trecutul nu conteaza, cand am fost invatati sa invatam din greseli, sau ca viitorul nu conteaza: atunci n-ar mai trebui sa ne facem planuri? Si toate intrebarile primesc raspuns si totul are sens. Eu tot varianta Kindle in limba engleza am citit, mi s-a parut mai autentica exprimarea.

Cartea asta m-a invatat sa devin observator al reactiilor mele, al comportamentului si al tiparelor de gandire, si mai ales, sa le scot emotia din spate. Totodata, pentru cat sunt de rationala si de planificata, m-a indemnat sa-mi ascult instinctul mai mult. Poate ca rezonez foarte mult cu ce am citit in “Puterea prezentului”, insa cred si eu cu tarie ca nu exista moment mai bun sa faci ceva care iti trece prin minte si pe care il simti decat acum. Si e singurul lucru pe care il avem si il putem controla: acum.

Dati o sansa, poate intr-un moment in care aveti nevoie. Altii care au citit-o au zis chiar ca e life-changing.

Spor si liniste!

 

You May Like Also

Leave a Reply