Cum m-am indragostit de Londra in sezonul rece

Cum m-am indragostit de Londra in sezonul rece

Ah, ce mi-am mai dorit sa ajung in Londra! Si desi imi spusesem ca nu voi calatori niciodata in sezonul rece, pentru ca e vorba de prea multe haine, nu e placut daca ploua/ninge, etc, am acceptat aceasta oportunitate si s-a dovedit cu atat mai misto pentru ca a fost in decembrie. Si aici intervine sfatul acela sa profiti de oportunitatile care iti apar in cale, chiar daca putin deviate de la traseul tau, de la regulile tale.

Asadar, Londra m-a intampinat cu un vibe deosebit de ritmat, plina de viata si de povesti, unica in forfota ei de zi cu zi, dar in orice colt in care intoarceai capul, minunata. Au fost 4 zile in care m-am plimbat mult si am descoperit vibratia orasului. Am reusit sa nu ingramadesc activitatile astfel incat sa nu ma simt sufocata si obosita dupa aceasta calatorie. Las mai jos asa cum a fost sa fie pentru mine traseul defalcat pe 4 zile, relaxat, poate ajuta pe cineva care incearca un city break. Desigur, se pot face face multe lucruri pe langa acest traseu, depinde cat timp, chef sau bani ai la dispozitie:

Ziua 1: am coborat la metrou la Green Park si l-am traversat pentru a ajunge la memorialul Reginei Victoria – Palatul Buckingham – Westminster,  celebrul Big Ben (unde am fost super dezamagita sa vad ca era acoperit in intregime de schele. Practic, nu l-am vazut) – Westminster Abbey – Palatul Westminster (Palatul Parlamentului la ei)  – London Eye – London Dungeon – aici a inceput Londra cu adevarat sa ma impresioneze, prin arta de pe strada: dansatori, cantareti, magicieni, desenatori, la orice pas, oameni talentati – Trafalgar Square – Picadilly Circus – Regent Street – Oxford Street  – Winder Wonderland (Hyde Park).

Ziua 2: Notting Hill – Portobello Street Market – Kensington – Kensington Gardens – Albert Memorial – V&A Museum – Harrods (Brompton)

Ziua 3: Liverpool Street – Tower Hamlets – Tower of London –  Christimas market pe langa Tamisa – Tower Bridge – City Hall – London Bridge – Borough Market – Sky Gardens – St. Paul Cathedral

Ziua 4: Camdem Market – Primark – Royal Opera House – Covent Garden – Galeriile National de Arta.

Dupa cum se poate observa, un program destul de relaxat prin Londra, mai ales in sezonul rece. Am mers in media 6-7 ore pe jos,  15 km pe zi, mai ales ca pe mai toate mentionate mai sus nu le-am vizitat si pe interior (acolo unde este cazul), ci doar le-am admirat si le-am descoperit ca parte din intregul farmec al Londrei. Ce mi-a placut cel mai mult in Londra? Vibratia de pe strada, artistii, cafenelele si locurile de mancat la tot pasul. M-am intors in Bucuresti si pentru cateva zile, cautam sa ma opresc sa beau o cafea buna la Costa sau Nero sau sa mananc o salata sanatoasa la Pret-A-Manger.

Nu stiu de ce mi-a luat atat de mult timp sa ajung in Londra, dar cred foarte tare se lucrurile se intampla la timpul lor, ca sa se intample bine. Scriu despre calatoriile mele pentru ca le consider necesare pentru o viata echilibrata. Avem nevoie de pasiuni pe care sa le urmam, avem nevoie sa ne largim orizonturile, sa cunoastem alte persoane, alte culturi, alte viziuni. Avem nevoie sa luam pauze, pentru a trage mai tare catre obiectivele noastre de zi cu zi.

Hai sa respiram! Lumea e minunata!

You May Like Also

Leave a Reply