Carte: Maximum Achievement – Brian Tracy

Carte: Maximum Achievement – Brian Tracy

De multe ori, asa cum am facut-o chiar si eu, multa lume considera ca lecturile de dezvoltate personala sunt o pierdere de timp, si lecturi mult prea usoare si futile pentru a veni in folosul cuiva. Ei bine, mi-au trecut si mie prin mana cateva zeci de astfel de carti inutile si de aceea sunt foarte selectiva cand imi aleg cartile pe care le citesc in aceasta directie. Ceea ce nu intelegeam inainte, cand judecam si eu continutul acestor carti este ca este nevoie de o stare si de o deschidere in citirea lor, dar si de o necesitate de a schimba ceva, de a imbunatati, de a lucra cu tine. Astfel, pentru ca pe mine m-au ajutat de-a lungul anilor si ma ajuta in continuare, o sa lansez o serie de articole cu recomandari de carti pentru gandit sanatos, luat decizii inteligente, formarea gandirii de invingator, motivatie pentru slabit sau alte obiective, si determinare.

Astazi incep cu cea mai complexa si misto carte pe care am citit-o in acest sens. Le cuprinde pe toate cele mentionate mai sus si m-a ajutat in momentele in care am citit-o mai mult decat credeam vreodata ca o poate face o carte. Am descoperit-o nu din intamplare, insa am inceput sa ma folosesc de ea abia atunci cand am avut nevoie. Anul trecut, intr-o perioada cand aveam stari de anxietate, mai ales cand mergeam la somn, m-am hotarat sa-mi schimb ritualul de inducere a somnului, astfel incat sa nu mai am aceste stari. Astfel, am hotarat sa nu ma mai uit la serial inainte de somn, ci sa citesc pana adorm. Am luat Kindle-ul prietenului meu (acum am si eu unul de care nu ma despart) si mi-a venit la mana “Maximum achievement” de Brian Tracy, pe care acum am citit-o deja de trei ori. Este o carte despre cum sa te folosesti de mintea ta la capacitate maxima in toate domeniile, astfel incat sa lucreze pentru tine, si nu impotriva ta. Este o carte despre iubire, in primul rand despre iubire de sine si acceptare pentru a putea imbunatati. Atunci cand am avut cea mai mare nevoie, cartea asta mi-a spus ca va fi bine si cum sa fac sa-mi fie bine. Desigur, de fapt, ea mi-a sugerat cum sa-mi duc mintea in directia in care sa gasesc aceste raspunsuri. Ma intorc la ea de fiecare data cand mai am astfel de perioade, atat de mare a fost impactul.

Ca sa intru putin si in continutul cartii, Brian Tracy vorbeste și descrie cele 7 ingrediente esentiale ale succesului: peace of mind sau liniste interioara (desi expresia in romana nu face dreptate atat cat o este exprimata in engleza), sanatate & energie, relatii pline de iubire (aici vorbeste mult despre rasete si importanta rasului in orice relatie puternica de iubire), independenta financiara (sau momentul în care banii nu mai reprezintă un motiv de stres), teluri si idealuri relevante, auto-cunoastere & auto-constientizare si realizarea personala (sau sa devii tot ce esti capabil sa devii).


You May Like Also

Leave a Reply