Cand devine al naibii de greu…

Cand devine al naibii de greu…

…trebuie sa continui! Atunci cand vine vorba de slabit, ca si in multe lucruri de care ne apucam si vrem sa ne tinem, sunt momente (multe) cand devine al naibii de greu sa continui. Si ele apar chiar si dupa ce avansezi in proces, cand drumul devine mai lin si esti deja disciplinat. Pentru ca este normal.

Vor fi momente in care vrei sa renunti, sa mananci ce-ti vine la gura, sa tipi de nervi pentru ca e greu sau sa bati pe cineva doar pentru ti-a zis a mia oara ca te alinti cand nu vrei sa mananci ceva. Diferenta e ca, odata ce am avansat in proces, m-am obisnuit cu aceste momente de cadere si mi-am dat seama ce ar functiona ca sa ies din starea negativa, sa-mi caut motivatia si sa revin la sentimente mai bune. Cum ar veni sa nu pic in galeata (sau daca pic sa ies repede).

Stiu ca o sa para exagerat insa primul si primul lucru care functioneaza la mine pentru schimbarea in bine a starii si a motivatiei este un antrenament cardio. Ceea ce nu pare greu de crezut, toata lumea stie ca eliberam endorfina (hormonul fericirii) in timpul antrenamentelor. Vreau doar sa accentuez ideea: indiferent de suparare si greu, fa miscare!

Indiferent de lucrurile de care ma apuc, atunci cand am un impas sau imi e mai greu, imi aduc aminte de ce m-am apucat de acel lucru. De aceea e bine intotdeauna sa scrii de ce faci un anumit lucru important atunci cand te apuci si sa te intorci la aceste informatii de fiecare data cand e devine greu. Eu am avut motivele pentru care vreau sa slabesc scrise pe o foaie si atarnate la vedere in dormitor, timp de un an. Functioneaza! In plus, langa ele, pot sta listate obiectivele pentru urmatorul an, sau urmatoarea luna. “De ce” si “cum” merg mana in mana.

Strans legat de ce ziceam mai sus, atunci cand simt ca mi-e greu, ca sunt pe punctul de a renunta, ca nu mai pot, ca nu mai vreau, ma uit peste ce am obtinut pana acum. Iar rezultatele alea sunt toata motivatia de care am nevoie, imi dau aripi si ma fac sa vreau rezultate si mai bune. De aceea, pe langa obiectivele si motivele pentru care fac lucrurile, masuratorile sunt si ele urcate pe peretele de pluta.

Cum ziceam, lucrurile vor parea posomorate uneori. Si nu o data. Poate nu esti acasa sa te uiti la obiective si rezultate sau poate ti se par inutile, eforturi in van pentru ceva ce nu e palpabil. Stiu. De aceea eu mi-am gasit si un ajutor exterior, o persoana cu care sa vorbesc, care ma poate scoate din stare pentru ca intelege si nu ma lasa sa raman acolo sau sa fac greseli pe care apoi sa le regret. Si cand ma refer la greseli, ma refer la acei prieteni pe care ii suni sa te convinga sa nu mananci o prajitura de suparare si ei iti zic: pai mananc-o daca te face sa te simti mai bine. Gasiti aceasta persoana liant care  poate ajuta cu o privire, cu un cuvant, cu o ascultare. E important!

Printre toate astea, printre lucrurile pe care le-am invatat de cand eram chiar mai mica, este gandul ca lucrurile in care ne e greu trec, la fel si starile de descurajare sau energie negativa. Asa ca ma gandesc de fiecare data la momentul in care sunt motivata din nou, indiferent daca asta se intampla in 15 minute, a doua zi sau peste o saptamana. Atat cat o vizualizezi, asa se va intampla.

Cumva, trecerea prin tot felul de momente grele nu m-a facut decat sa fiu mai indarjita si mai puternica pe pozitii. Poate asa functionez eu, insa sunt sigura ca trucurile de mai sus, macar unul din ele, va pot ajuta sa reveniti la planurile voastre si sa ramaneti la ele, indiferent de stare.

You May Like Also

Leave a Reply