Antrenamente acasa – primele exercitii

Antrenamente acasa – primele exercitii

Va ziceam ca atunci cand m-am apucat mai serios de miscare, mi se parea destul de complicat sa merg la sala, dat fiind ca munceam mult, si calculand cat timp mi-ar fi luat toata povestea, nu iesea bine. Asa ca pasul urmator nu a fost sa renunt, ci sa gasesc metode si exercitii sa fac asta chiar la mine in sufragerie.

Norocul meu a fost si ca aveam deja elemente ajutatoare pentru a crea cadrul perfect. Aveam o saltea, aveam niste corzi, aveam de la baietii de la mine din casa chiar si o bara de tractiuni, care se prinde de tocul usii (nu ca as fi folosit-o vreodata pentru exercitii). Asa ca, dupa saptamanile in care am facut exercitii pentru spate si genunchi, sa ma reacomodez la efort, am intrat in paine cu exercitii clasice, dar super de efect, daca sunt executate corect:

– Genuflexiuni – le invatam inca din scoala generala, cand, pentru unii, orele de sport pareau o povara. Tot acolo, mi-am dat eu seama ca acest tip de exercitii nu se invata corect. Iata un gif care ne arata cum se face acest lucru. De atunci, chiar si acum, genuflexiunile fac parte din fiecare antrenament al meu.

Imagine GIF - Find & Share on GIPHY

– Flotari la plan inclinat – nu e nevoie sa dau mari explicatii, sunt fix ceea ce zice si denumirea acestor exercitii. Oh si cate am bagat. Serii peste serii, la planuri mai mult sau mai putin inclinate – pe pervaz (cele mai usoare), pe birou (putin mai jos), pe canapea (cele mai grele).

– Jumping jacks – si variatii pe tema. Sunt exercitii super folositoare pentru adaptarea organismului la efort sustinut

Exercise GIF - Find & Share on GIPHY

– Fandari usoare –  Varianta de inceput, cu grija la genunchi. La fel, foarte multe serii si repetari si ca sa fie mai clar, las gif si aici, sa nu existe dubii.

Butt GIF - Find & Share on GIPHY

Pentru primele saptamani de antrenamente, exerciile de mai sus sunt mai mult decat geniale. Impreuna cu alimentatia (vezi aici), corpul incepe sa lucreze in favoarea ta, pentru ca si tu tragi in favoarea lui.

Hai ca se poate!

Informatii oferite si aprobate de Georgian Sandu Personal Trainer.

You May Like Also

Leave a Reply