Gustarile mele dintre mese

Gustarile mele dintre mese

Am auzit multe persoane care nu mananca nici cele 3 mese principale ale zilei, insa pentru mine, la un moment dat, sa am cele 3 mese plus cele 2 gustari a devenit ceva atat de normal incat nici nu-mi pot imagina altfel. Dar am introdus treptat aceste gustari in alimentatia mea.

Chiar daca pentru mine a functionat aceasta metoda de a avea gustari in alimentatie, cred ca depinde foarte mult ce mananci la fiecare masa ca sa fie ok si sa nu ti se faca foame. Da, eu am introdus gustarile ca un aport de energie si nutrienti intre mesele principale si ca sa nu mi se faca foarte foame de la o masa principala la alta. Daca insa la mesele principale, cele 3, deja exista multe calorii care ating necesarul pe zi, este chiar neindicat sa mai mananci si intre mese si mai ales sa mananci gras sau cu mult zahar.

La mine, gustarile au fost intotdeauna gustari sanatoase. Astfel, pentru prima gustare, pe care o iau in jurul orei 11:30 – 12 pm, aleg intotdeauna fructe (de altfel, de la o vreme, singurul moment al zilei in care mananc fructe) si ceva seminte (o mana de nuci, dupa ochi – 4 nuci intregi). De cele mai multe ori, fructele inseamna un mar mare si rosu, ca sa fie o bucurie. Bineinteles, ne mai orientam si dupa sezon (iubesc pomelo-ul, dar asta o sa va povestesc altadata, ca nu e vremea lui).

Pentru a doua dintre gustari, aproape fara exceptie, mananc un iaurt grecesc Olympus 2%, pe care pur si simplu il iubesc. Asta se intampla in jurul orei 5 pm, moment in care toata lumea stie ca eu scot iaurtul de la purtator.

Eu sunt destul de conservatorista si nepretentioasa. Daca mi-am gasit ceva care imi place, pot manca in fiecare zi acel lucru (cum o fac cu iaurtul grecesc) fara nici o problema. Se poate insa diversifica: pentru prima gustare sa fie un citric (pentru mai multa fructoza si o satisfactie mai mare) sau capsuni, cirese, iar pentru a doua sa fie un kefir, o sana sau chiar cateva seminte, daca sunteti pe fuga.

Va ziceam de gustarile mele ca sunt la ore destul de fixe, pentru ca si mesele mele sunt destul de fixe, ca program. Ma reorientez pentru zilele in care programul e diferit si las cateva ore intre gustari si mesele principale.

Ne mai putem gandi impreuna la sugestii de gustari. Voi le aveti pe ale voastre?

 

You May Like Also

Leave a Reply